Bendrosios praktikos slauga
VIRŠKINIMO FERMENTAI
Referatas
TURINYS
ĮVADAS 3
FERMENTŲ SAVYBĖS 4
NATŪRALŪS VIRŠKINIMO FERMENTAI ORGANIZME 5
VAISTAI VIRŠKINIMUI GERINTI 7
IŠVADOS 9
LITERATŪRA 10
ĮVADAS
Fermentai- ypatingi katalizatoriai, organizmo reakcijas pagreitinantys daugybę kartų.
Organizme jų lokacija labai įvairi. Grupė, atliekanti vieną svarbiausių funkcijų individui gyvuoti-
virškinimo fermentai. Jų gausa ir įvairovė virškinamajame trakte itin gausi: maisto medžiagas
daugiausia skaldo tam tikrų liaukų (seilių, skrandžio, kasos, kepenų bei žarnų) sultyse esantys
fermentai. Kartais, dėl netinkamo maisto sudėties, kokybės, kiekio, taip pat nervinės įtampos,
kaikurių medikamentų vartojimo ir kt. priežasčių, sutrikus normaliai virškinimo fermentų veiklai
organizme, maistas nesuvirškinamas tinkamai. Tokiu atveju rinkoje gausu medikamentų, kurie
pagerina virškinimą. Vieni dažniausiai naudojamų: „Mezym“, „Pangrol“, „Kreon“ ir kt., kurių
sudėtyje esančios medžiagos pakeičia natūralius virškinimo fermentus organizme.
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!