Darbo informacija

  •   Vadyba, Konspektai
  • DOC failas, 4,494 KB
  •  46 psl., (10856 ž.)
  • Universitetinis
  • Šaltiniai: Yra
Atsisiųsti darbą Paklausti

Prekybos įranga

9.7 (4 atsiliepimai)

Detali informacija

Kategorija: Vadyba , Konspektai
Lygis: Universitetinis
Failo tipas: DOC failas
Apimtis: 46 psl., (10856 ž.)
Vertinimas:
9.7 (4 atsiliepimai)
Šaltiniai: Yra

Ištrauka

PREKYBOS ĮRANGA
Dalyko konspektas
ĮVADAS
Prekybos įmonės labai plačiai naudoja įvairią įrangą, skirtą maisto produktų ruošimui:
kepa duoną, pyragus, tortus, gamina įvairias salotas, apdoroja šviežias daržoves, mala mėsą, gamina
įvairius mėsos pusfabrikačius, daro iš faršo dešreles ir kt. Supermarketuose įrengiamos greito
maitinimo kavinukės (skyreliai), kuriose parduotuvės personalas klientams ruošia ir pateikia maisto
patiekalus. Vadinasi, yra naudojama virtuvės ir konditerijos cechų įranga. Prekybinėje salėje prekės
išdėstomos lentynose, vitrinose, įvairiuose stenduose bei stovuose, kurie pritaikomi prie
parduotuvės interjero, yra estetiški, patogūs ir saugūs naudotis pirkėjams.
Kuriant naujas prekybos įmones, rekonstruojant senąsias, jose įrengiama šiuolaikiška
technologinė įranga, kuri yra modernaus dizaino, ekonomiška, saugi, lengvai eksploatuojama.
Tokius gaminius siūlo įvairių šalių technologinę įrangą gaminančios įmonės. Mūsų šalyje prekybine
įranga prekiauja daug įvairių firmų. Galima būtų paminėti: MBR (parduoda šaldymo įrangą,
konvencines kepimo krosnis, tešlos ruošimo mašinas, miltų apdorojimo mašinas, mėsos apdorojimo
mašinas, įvairius maisto ir pramoninių prekių parduotuvių baldus), Baltic Master (šaldymo įrangą,
maisto prekių ir prekybos centrų prekybos įrangą, mėsos ruošimo, konditerijos įrangą), Rolvika
(šaldymo įrangą, konvencines kepimo krosnis), ES System (įvairias šaldymo vitrinas), UVS (kasos
aparatus), Resvilė (konvencines kepimo krosnis, rūkymo spintas, šaldymo įrangą, daržovių
apdorojimo mašinas, pjaustykles, mėsos apdorojimo mašinas, kavos virimo aparatus), Šaltoji banga
(šaldymo įrangą) ir kt. Jų gaminiai atitinka visus sanitarinius ir higieninius reikalavimus.
Prekybos įmonės turi plačią įrangos pasirinkimo galimybę, atsižvelgiant į kainas, dizainą,
techninę priežiūrą, kt. Įsigijusios tokius įrengimus, prekybos įmonės sukuria geras darbo sąlygas šią
įrangą aptarnaujantiems darbuotojams, kelia jų darbo našumą, užtikrina gaminamų produktų
šviežumą, kokybę ir įvairovę.
Prekybos įmonės darbuotojai turi susipažinti bei išmokti dirbti su naudojamais prekybiniais
įrengimais, saugiai juos eksploatuoti. Šią techniką nėra sudėtinga valdyti, bet reikia žinoti įrengimų
konstrukciją, jų veikimo, eksploatavimo, darbo saugos principus.
Naujausi įrengimai pasižymi geru dizainu, turi patrauklią išvaizdą, yra patvarūs, patogūs
naudoti, juose įrengtos įvairios kontrolės sistemos, įgyvendinami naujausi energiją taupantys
techniniai sprendimai.
Dalyko „Prekybiniai įrengimai“ tikslas yra supažindinti studentus su naudojamais
prekybos įmonėse įrengimais, jų veikimu bei konstrukcija, padėti išmokėti teisingai ir tinkamai
parinkti reikiamus įrengimus, juos saugiai eksploatuoti.

1.1. PREKYBOS ĮMONIŲ BALDAI IR INVENTORIUS. KOMUNIKACINIŲ
SISTEMŲ IR APSAUGOS SISTEMŲ ĮRENGIMAI
Materialinis-techninis aprūpinimas – tai prekybos įmonės aprūpinimas visomis
materialinėmis vertybėmis, išskyrus prekes, kurios pateikiamos pirkėjams. Tai aprūpinimas
įrengimais, inventoriumi, įvairiais įrankiais, indais, specialiais drabužiais, plovimo, dezinfekavimo
priemonėmis ir kt. Be jų parduotuvė negalėtų normaliai dirbti.
Visą įrangą, naudojamą prekybos įmonėje, galima klasifikuoti:
1. Prekybinė įranga;
2. Gamybinė įranga. 
Prekybinė įranga – tai įranga, kuri tiesiogiai susijusi su pirkėjų aptarnavimu: lentynos,
stovai, kasos aparatai, svėrimo įranga, vežimėliai, padėklai ir kt. Gamybinė įranga – visa įranga,
kurios pagalba ruošiami ir gaminami įvairūs maisto produktai: mėsmalės, tešlos maišymo,
kočiojimo mašinos, kepimo krosnys, daržovių valymo mašinos ir kt.

Gamybinę įrangą galima skirstyti pagal apdorojamų produktų rūšį:
1. Daržovių apdorojimo mašinos ir įrengimai:
a) rūšiavimo;
b) plovimo;
c) valymo;
d) pjaustymo;
e) trynimo.
2. Mėsos ir žuvies apdorojimo mašinos ir įrengimai:
a) mėsos malimo;
b) faršo maišymo;
c) mėsos purenimo;
d) kotletų formavimo;
e) žuvies žvynų skutimo.
3.Miltų apdorojimo, tešlos ir kremų ruošimo mašinos ir įrengimai:
a) miltų sijojimo;
b) tešlos maišymo;
c) tešlos kočiojimo;
d) plakimo.
4. Duonos ir gastronominių produktų pjaustymo mašinos.
5. Indų plovimo mašinos.
Visą įrangą galima klasifikuoti pagal paskirtį:
1. Prekybos salės įranga;
2. Sandėliavimo įranga;
3. Transportavimo įranga;
4. Prekių ruošimo pardavimui įranga;
5. Apsaugos įranga;
6. Apskaitos įranga.

Ne tai, ko ieškai?

Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!

Atsiliepimai apie mus