Darbo informacija

Atsisiųsti darbą Paklausti

OMLETO PUSGAMINIO KŪRIMO TECHNOLOGIJA UAB „KIAUŠINIS“

9.5 (3 atsiliepimai)

Detali informacija

Kategorija: Maisto technologija , Bakalauro darbai
Lygis: Universitetinis
Failo tipas: PDF failas
Apimtis: 69 psl., (18262 ž.)
Vertinimas:
9.5 (3 atsiliepimai)
Šaltiniai: Yra

Ištrauka

OMLETO PUSGAMINIO KŪRIMO TECHNOLOGIJA UAB „KIAUŠINIS“ 
Profesinio bakalauro baigiamasis darbas

TURINYS
LENTELIŲ IR PAVEIKSLŲ SĄRAŠAS 3
SANTRAUKA 4
SUMMARY 4
ĮVADAS 5
1. VIŠTŲ KIAUŠINIŲ PUSGAMINIŲ GAMYBOS YPATU MAI 7
1.1. Kiaušinių reikšmė žmonių mityboje 7
1.1.1. Kiaušinių surinkimas pasaulyje ir Lietuvoje 7
1.1.2. Kiaušinių sudėtinės dalys 8
1.1.3. Kiaušinių maistinė vertė 8
1.1.4. Mineralinės medžiagos ir vitaminai kiaušiniuose 13
1.1.5. Kiaušinių nauda žmogaus sveikatai 14
1.2. Gaminio sudėtinių dalių analizė 16
1.3. Pasterizuotos kiaušinių masės technologija 18
2. ĮMONĖS VEIKLOS ANALIZĖ 21
2.1. Įmonės gaminių asortimentas 22
2.2. Įmonės žaliavos kokybės reikalavimai 24
2.3. Kiaušinių klasės 25
2.4. Maisto gamybos proceso valdymas 26
2.5. Žaliavos, pakuotės priėmimas 27
2.6. Patalpos 28
2.7. Įrengimai 29
2.8. Įmonės sanitarinė būklė, darbo sauga ir aplinkosauga 30
3. NAUJO GAMINIO – OMLETO PUSGAMINIO TE CHNOLOGIJOS KŪRIMAS 31
3.1. Gaminio bandymai 31
3.2. Omleto pusgaminio technologinė kortelė 33
3.3. Gamybos technologija 33
3.4. Gaminio juslinis vertinimas 34
3.5. Cheminių tyrimų rezultatai 35
3.5.1. Produkto tyrimai išorinėse laboratorijose 36
3.5.2. Mikrobiologiniai tyrimai 37
3.6. Kuriamo produkto srauto diagrama 38
3.7. Gamybos proceso aprašymas 38
3.8. Gamyboje naudojamų žaliavų rizikos veiksnių ir prevencinių priemonių analizė 41
3.9. Maistingumo deklaracija 43
3.10. Produkto etiketė ir pakuotė 44
4. NAUJO GAMINIO GAMYBO S EKONOMINĖ ANALIZĖ 45
4.1. Žaliavų sąnaudų skaičiavimas 45
4.2. Personalo poreikis 46
4.3. Įrengimų nusidėvėjimas 48
4.4. Pelno-nuostolio apskaičiavimas 51
4.5. Lūžio (nenuostolingumo) taškas 51
IŠVADOS 53
LITERATŪROS IR KITŲ INFORMACIJOS ŠALTINIŲ SĄRAŠAS 54
PRIEDAI 59

SANTRAUKA
Vytautas Kaunas „Omleto pusgaminio kūrimo technologija UAB „Kiaušinis“. Maisto technologijų
6531FX002 studijų programa, Technologijų fakultetas, Klaipėdos valstybinė kolegija.
Tyrimo problema: UAB „Kiaušinis“ parduodama visa produkcija kaip žaliava galutiniam produktui
pagaminti. Įmonė siekia praplėsti savo prekių asortimentą turėdama tikslą įsilieti į mažmeninę prekybą. Pasiūlydama rinkai naują gaminį – pasterizuotą atvėsintą kiaušinių omleto masę, norima paskatinti kiaušinių produktų, kaip visaverčio ir sveikatai naudingo maisto, vartojimą namų ūkiuose taip sutaupant laiko, nes gaminys greitai ir paprastai paruošiamas.
Tyrimo objektas – pasterizuotas omleto pusgaminis.
Tyrimo tikslas – sukurti naują omleto pusgaminio gaminį.
Tyrimo metodai: mokslinės literatūros analizė, įmonės dokumentų analizė, naujai sukurto gaminio
technologinių procesų tyrimas, ekonominiai skaičiavimai.
Išvados: Atlikus mokslinės literatūros, įmonės duomenų analizę, sukurtas naujas gaminys – omleto
pusgaminis. Gaminys atitinka kokybės reikalavimus, jo saugumą užtikrina RVASVT sistema ir jos kontrolė. Atlikus ekonominius skaičiavimus apskaičiuota savikaina, pardavimo kaina bei reikalingas minimalus produkto kiekis, kurį reikia parduoti, norint padengti įmonės išlaidas jo gamybai.
Raktiniai žodžiai: Omletas, Maisto technologijos, Kiaušinis, Pusgaminis.

ĮVADAS
Šiuolaikinė visuomenė sparčiai vystosi, gyvenimo būdas ir rutina taip pat sparčiai kinta.
Kyla poreikis atsirasti naujiems produktams, atitinkantiems vartotojų įnorius. Išsivysčiusiose
visuomenėse žmonių užimtumas didėja, todėl jie norėdami „taupyti laiką“, ieško naujų produktų.
Keičiasi maisto ruošimo ir vartojimo įpročiai: daugėja valgymų ne namuose, vis didėja pusgaminių
paklausa, o tai skatina mitybos įpročių pokyčius (Vasiliauskiene ir Mikašauskaitė-Tiso, 2022).
Vištų kiaušiniai (taip pat ir jų produktai) vartojami visame pasaulyje, žmogaus mityboje
dėl puikios maistinių medžiagų pusiausvyros ir įvairovės, gero virškinamumo ir prieinamos kainos.
Kiaušinis tapo pagrindiniu žmogaus maistu visose socialinėse klasėse ir kultūrose (McNamara, 2015).

Ne tai, ko ieškai?

Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!

Atsiliepimai apie mus