Darbo informacija

Atsisiųsti darbą Paklausti

Maisto technologijos baigiamosios praktikos ataskaita

9.6 (2 atsiliepimai)

Detali informacija

Kategorija: Maisto technologija , Praktikos ataskaitos
Lygis: Universitetinis
Failo tipas: DOCX failas
Apimtis: 24 psl., (3185 ž.)
Vertinimas:
9.6 (2 atsiliepimai)
Šaltiniai: Yra

Ištrauka

ĮVADAS 
Praktikos modulio tikslas: pagilinti praktinius įgūdžius ir užtikrinti teorinių žinių
integraciją į konkrečią veiklą. Suteikti žinių ir gebėjimų, reikalingų įgyti organizavimo ir
praktinio darbo įgūdžių, surinkti baigiamajam darbui reikalingą medžiagą.
Praktikos modulio užduotis:
Įmonėje, kurioje atliekta praktiką, susipažinti su įmonės
gamybinėmis patalpomis, išnagrinėti atskirų patiekalų grupių gamybos etapus, technologinius
parametrus, įrengimus, žaliavų, patiekalų kokybės ir saugos užtikrinimą, įmonėje taikomais
RVASVT, GHP, GGP reikalavimais.

UŽDUOTIS NR. 1
Maisto gamybos įmonės veiklos charakteristika
XX gimnazija įsikūrusi adresu Vytauto Didžiojo g. 18, XXX miestelyje, XXXX r.
savivaldyb
ėje. Įsikūrė 1981 m. Valgykloje dirba 5 darbuotojos.
XX gimnazijos valgykla dirba kaip maitinimo įmon
ė, skirta lankytojams greitai
pavalgyti. Neįmantrūs pietūs gaminami iš šviežių žaliavų pagal Lietuvos Respublikos
sveikatos apsaugos ministro įsakymą. Šioje valgykloje valgo pastovūs lankytojai ir ji dirba tik
dienomis, uždaro tipo įmon
ė veikia mokymo įstaigoje. Darbo laikas suderintas su mokyklos
darbo laiku, vaikai ir darbuotojai pietauja per dvi pietų pertraukas 10:35 ir 11:40. Šios
valgyklos paskirtis – maitinti darbuotojus, moksleivius, studentus. Asortimentas nedidelis,
keičiamas kas dvi savaites arba kas m
ėnesį, patiekalų kainos taip pat nedidelės. Prekiaujama
pirmais ir antrais karštaisiais patiekalais, salotomis, karštaisias ir gaiviaisiais g
ėrimais.

UŽDUOTIS NR. 2
Žaliavos, jų priėmimo ir laikymo sąlygas remiantis teisės aktais. Žaliavų jusliniai,
fizikiniai - cheminiai, mikrobiologiniai rodikliai.
PASIRINKTAS PATIEKALAS ,,KARALIŠKIEJI’’ BALANDĖLIAI
Žaliavų pirminio paruošimo operacijos:
Grikiai – plovimas.
Atvėsinta kalakutų šlaunelių mėsa – plovimas, pjaustymas.
Kopūstai – plovimas, tarkavimas, maišymas.
Ryžiai – plovimas.
Svogūnai – plovimas, lupimas, plovimas, pjaustymas.
Morkos – plovimas, lupimas, plovimas, tarkavimas.
Kiaušiniai – plovimas.
Porai – plovimas, lupimas, plovimas, pjaustymas.
Žaliavų, pusgaminių, patiekalų priėmimo ir laikymo temperatūra, sąlygos
Produkto grupė
Kritinės ribos (aplinkos t C)

Ne tai, ko ieškai?

Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!

Atsiliepimai apie mus