TURINYS
ĮVADAS 2
2. SIŪLOMO PROJEKTO ESMĖ 3
2.1. Verslo idėja 3
2.2. Pagrindiniai tikslai ir uždaviniai 3
2.3. Paslaugos 4
3. ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA 5
3.1. Trumpa firmos veiklos apžvalga 5
3.2. Nuosavybės forma 5
3.3. Žinios apie akcininkus 6
3.4. Vietovės, kurioje įsikūrusi bendrovė, aprašymas 6
4. RINKA 8
4.1. Bendra rinkos apžvalga ir galimybių analizė 8
4.2. Vartotojai 8
4.3. Konkurentai 8
5. RINKODAROS PLANAS 11
5.1. Rinkodaros tikslai ir uždaviniai 11
5.2. Kainų politika ir kainos 11
5.3. Rėmimas ir reklama 13
6. GAMYBOS PLANAS 14
6.1. Gamybinės patalpos ir įrengimai 15
6.2. Trumpas gamybos proceso aprašymas 16
6.3. Produktai ir tiekėjai 17
6.4. Transportas 17
7. VALDYMO PERSONALAS IR DARBUOTOJAI 18
7.1. Informacija apie vadovus 18
7.2. Darbuotojai, darbo užmokestis 18
7.3. Pareigos 18
7.4. Teisės 20
7.5. Atsakomybė 20
9. FINANSAI 22
9.1. Finansavimo šaltiniai ir jų panaudojimas 22
9.2. Firmos prognostinis balansas 24
IŠVADOS 25
LITERATŪRA 25
ĮVADAS
Mūsų steigiama įmonė UAB „Hepara“, užsiims mažmenine maisto prekių
priekyba.Nuspręsta steigti uždarąją akcinę bendrovę (UAB), nes tokia nuosavybės forma
duoda galimybę koncentruoti didelį kapitalą, atsiranda ribota akcininkų turtinė atsakomybė,
yra galimybė perduoti teises, egzistavimo laikas-neribotas.
Maisto prekių parduotuvę planuojama įkurti Vilniuje, Kranto 16, Mickūnų seniūnija,
Vilniaus rajonas. Įmonės įstatinis kapitalas 40 000 litų.
Šio darbo objektas – UAB „Hepara“ – maisto prekių parduotuvė.
Darbo tikslas – pateikti UAB „Hepara“ verslo planą.
Siekiant šio tikslo yra formuluojami šie uždaviniai:
Pateikti siūlomo projekto esmę;
Aprašyti UAB „Hepara“ charakteristiką;
Apibūdinti rinką;
Aprašyti rinkodaros planą;
Pateikti gamybos planą;
Aprašyti įmonės darbuotojus ir personalą;
Įvertinti riziką;
Aprašyti finansus.
Tyrimo metodas – mokslinės literatūros analizė.
2. SIŪLOMO PROJEKTO ESMĖ
Mano idėja – įsteigti UAB „Hepara“. Aš turiu patalpas Mickūnuose, kur prekiausiu
kasdieniniais maisto produktais (duonos, pyrago gaminiais bei pieno produktais). Patalpos yra
su visa reikalinga įranga, lentynomis bei šaldytuvu.
Kaip įrodė mano tyrimai, mieste yra parduotuvės IĮ Žarnauskinė Miroslava ir SSS
Prekyba T. Černiausko IĮ. Mano žiniomis, nuo šio verslo nebankrutavo nė viena tokio tipo
bendrovė (t.y., kuri prekiauja kasdieniniais maisto produktais), neskaitant tų bendrovių, kurios
savo parduotuves statė šalia konkurentų.
2.1. Verslo idėja
UAB „Hepar“ nori platinti sveiką maistą. Šiai paslaugai atlikti, kad būtų pasiekti
laukiami rezultatai, reikia aukštos kokybės maisto produktų, kuriuos siūlo AB „Gudobelė“,
AB „Žemaitijos pienas“ ir AB „Pieno žvaigždės“.
2009 metų bendrovei įkurti, aš investuoju nuosavą kapitalą (40 000 Lt.).
Bendrovė yra pasiruošus išsilaikyti ir sustiprinti pozicijas esamoje vietinėje rinkoje.
Tam tikslui siekiu įsigyti aukštos kokybės produktų, kuriuos tieks AB „Gudobelė“, AB
„Žemaitijos pienas“ ir AB „Pieno žvaigždės“.
Bendrovės adresas: Kranto 16, Mickūnų seniūnija, Vilniaus rajonas
Bendrovės direktorius: Milada Milto
2.2. Pagrindiniai tikslai ir uždaviniai
Mano bendrovė yra suinteresuota, kad sveikos mitybos pavyzdis ir geri produktai
pritrauktų žmonių susidomėjimą. Svarbiausia siekti numatytų tikslų, remiantis sudarytais
planais ir atitinkamai juos koreguoti kintant rinkos sąlygoms.
Viena iš svarbiausių įmonės privilegijų yra tai, kad darbuotojai turi žinoti bendrovės
tikslus, be to, jie turi žinoti savo pareigas, teises ir atsakomybę. Vadovas taip pat turi mokėti
atitinkamai bendrauti su žmonėmis bei sukurti šiltą, darbingą atmosferą. Darbuotojai turi
jausti, kad jie yra stebimi ir jų veikla yra vertinama pagal įmonėje priimtus tam tikrus
nuostatus.
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!