Darbo informacija

Atsisiųsti darbą Paklausti

Maisto fotografija. Lou Manna. Rašinys

9.2 (5 atsiliepimai)

Detali informacija

Kategorija: Fotografija , Rašiniai
Lygis: Universitetinis
Failo tipas: DOCX failas
Apimtis: 5 psl., (1419 ž.)
Vertinimas:
9.2 (5 atsiliepimai)
Šaltiniai: Yra

Ištrauka

Fotografija – vienas vėliausiai atsiradusių menų. Ši vaizdų įamžinimo technologija
atsirado tik XIX a. I pusėje. Ilgą laiką ja galėjo naudotis tik pasiturintys asmenys. Bėgant laikui
fotografavimo technologijos sudėtingėjo, tačiau pats vaizdų procesas tapo lengvesnis ir
galiausiai labai išpopuliarėjo visuose visuomenės sluoksniuose. Šiandien fotografavimas – viena
įprasčiausių meno šakų, pasitelkiamų įvairiose srityse. Pažymėtina, kad ilgainiui plėtėsi ir
fotografavimo objektų pasirinkimas. Tai nebėra tik žmonės, architektūra ar gamtos vaizdai: vis
didesnis dėmesys skiriamas kasdienių atributų vaizdų kūrimui – aprangos, buitinių prietaisų ar
net maisto nuotraukoms. Maisto fotografija – populiari vaizdų meno sritis, reikalaujanti
ypatingo fotografavimo taisyklių paisymo. Šios srities profesionalai žino, kokia reikšminga yra
kiekviena detalė siekiant estetinio vaizdo gavimo. Vienas tokių specialistų – amerikietis Lou
Manna, jau daugiau nei tris dešimtis metų fotografuojantis įvairius maisto produktus ir
patiekalus.
Lou Manna – visuotinio pripažinimo sulaukęs fotografas, karjerą pradėjęs elitiniame
dienraštyje New York Times dar 1975 m. Tuo metu jo nuotraukomis buvo iliustruojami maisto
kritiko Craig Claiborne rašomi straipsniai ir įžvalgos. Sukaupęs penkiolikos metų patirtį dirbant
šiame leidinyje, Lou Manna 1990 m. atidarė privačią fotografijos studiją Niujorko Penktajame
aveniu. Būtent joje dirbdamas sukūrė daugybę įstabių darbų, kurie ekspertų netruko būti
įvertinti. Galima teigti, kad Lou Manna – vienas sėkmingiausių šiandieninių maisto fotografų,
laikomas šios srities profesionalu. Negana to, jis 2002 m. tituluotas kaip Olympus Visionary
fotografas. Šis įvertinimas – prestižinis. Tai reiškia, jog fotografo darbai yra ypatingai aukštos
kokybės ir yra laikytini sektinu pavyzdžiu kitiems, besidomintiems bet kokios srities
fotografavimo ypatumais. Šiandien Lou Manna darbais marketingo tikslais naudojasi tokios
kompanijos kaip Kraft Foods, Dannon ir Kulinarijos institutas Amerikoje, taip pat privatūs
užsakovai ar maisto tiekimo tinklai. Be kita ko, fotografas noriai dalinasi patarimais, kaip
tinkamai fotografuoti maistą ir jį viliojančia perteikti potencialiems klientais ar padidinti jau
esamų susidomėjimą. Greta straipsnių ir vaizdinių publikacijų, apie šį amatą leidžiamos ištisos
knygos, kurių galima suskaičiuoti virš keturiasdešimt. Paskutinė autoriaus knyga „Digital Food
Photography“ tapo bestseleriu: tiražas kartotas net keturis kartus. Ši knyga nuo kitų skiriasi tuo,
jog joje akcentuojama būtent skaitmeninė technologija ir jos galimybių panaudojimas maisto
vaizdinių kūrime, apie kurią autorius daugiausiai ir rašo, ir domisi pastaruosius dešimt metų.
Pažymėtina, kad neatsiribojama tik teorinėmis pastabomis – rengiami ir praktiniai užsiėmimai,
kurių metu įgytos žinios yra pritaikomos realiai dalyvaujant pačiam Lou Manna. Taigi
neabejotina, kad šis žmogus yra puikus savo srities specialistas, turintis kompetencijų išsakyti
savo pastebėjimus.

Ne tai, ko ieškai?

Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!

Atsiliepimai apie mus