TEMA
Kokias maistines žoles kasdien turėtų vartoti Vatos tipo žmonės ir kodėl?
Maistas yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Klasikinė mityba vertina maistą jo
sudedamųjų dalių požiūriu, nagrinėdama maisto medžiagų poveikį medžiagų apykaitai, atskiroms
žmogaus fiziologinėms funkcijoms. Maisto produktų skonis vertinamas vartotojišku požiūriu, t. y.
juslinės produkto savybės turėtų būti malonios. Tuo tarpu Senovės Rytai skoniui teikė ypatingą
reikšmę. Sanskrito kalboje žodis rasa (skonis) yra daugiareikšmis. Rasa – tai visa ko esmė,
kūrybinis įkvėpimas, muzikinė nata. Analogiškai skonis parodo maisto „esmę“, jo paskirtį,
energines savybes, poveikį fiziologinėms funkcijoms. Štai skonis ir kvapas ypač svarbus augalams.
Šiuolaikinis mokslas įrodė, kad skonis ir kvapas yra svarbus selektyvus augalų požymis, nurodantis
augalo medicinines savybes. Ne veltui dauguma maistinių augalų, kuriuos vartojame didelėmis
dozėmis, skanūs, o kiti, kurie, pavyzdžiui, turi kartesnį skonį, kaip pelynas, vartojami rečiau.
Įvairios žolelės gali būti ir kaip maistas, ir kaip vaistas. Jomis gardindami valgį
geriname ir sveikatą.
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!