Darbo informacija

Atsisiųsti darbą Paklausti

Duonos rinkos analizė 4P požiūriu

9.5 (4 atsiliepimai)

Detali informacija

Kategorija: Rinkodara , Referatai
Lygis: Universitetinis
Failo tipas: DOCX failas
Apimtis: 13 psl., (1373 ž.)
Vertinimas:
9.5 (4 atsiliepimai)
Šaltiniai: Yra

Ištrauka

TURINYS
ĮVADAS...............................................................................................................................................3
DUONOS CHARAKTERISTIKA IR KLASIFIKACIJA ...................................................................4
Duonos klasifikacija pagal žaliavas:.................................................................................................4
Duonos klasifikacija pagal technologijas:........................................................................................5
DUONOS ASORTIMENTAS .............................................................................................................6
DUONOS PARDAVIMO VIETOS .....................................................................................................7
DUONOS RINKOS SEGMENTACIJA ..............................................................................................8
KAINOS DYDIS DUONOS RINKOJE ..............................................................................................9
DUONOS RĖMIMAS ........................................................................................................................10
PASIŪLYMAI DĖL PREKĖS MODIFIKACIJOS ...........................................................................11
IŠVADOS...........................................................................................................................................12
LITERATŪRA...................................................................................................................................13

ĮVADAS
Duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių ir (arba) kitų grūdų
produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purinama ir kildinama mielėmis ir pieno rūgšties
bakterijomis, o jos ruošinys kepamas.
Duona žmogaus mityboje užima labai svarbią vietą. Žmogus kasdien vidutiniškai suvalgo
150–500 g. duonos (Lietuvoje ~300 g). Tai vienas iš svarbiausių maisto produktų, patenkinantis
daugumą organizmo energijos poreikių. Ruginėje ir kvietinėje (ragaišis) duonoje yra visų
organizmui reikalingų pagrindinių maisto medžiagų: 5-8 % baltymų, 40-50 % lengvai organizmo
pasisavinamų angliavandenių, bei mineralinių medžiagų(kalcio, fosforo, magnio, geležies).
Duonos maistingumas priklauso nuo jos kokybės. Kuo puresnė duona, tuo geriau ją suvilgo
virškinamosios sultys, ir tuo geriau ją įsisavina žmogaus organizmas. Graži duonos išvaizda ir
malonus kvapas sužadina apetitą ir pagerina virškinimą.
Darbo tikslas:- Išanalizuoti duonos rinką 4P požiūriu.
Darbo objektas:- Duonos rinka.
Darbo uždaviniai:
1.Atlikti duonos klasifikaciją;
2.Susegmentuoti duonos rinką;
3.Pateikti duonos kainos dydį;
4.Aprašyti duonos rėmimo priemones;
Darbo metodai – antrinių informacijos šaltinių analizavimas, internetinių šaltinių analizavimas, stebėjimas.

DUONOS CHARAKTERISTIKA IR KLASIFIKACIJA
Duoną būtų galima skirstyti į asmeninio pobūdžio ir gamybinio pobūdžio prekę. Skirstant
pagal paklausą, duona yra kasdieninės paklausos prekė. Duonos asortimentas yra gilus, ji perkama
gana dažnai (jei ne kasdien, tai kas antrą dieną), nesvarstant, nelyginant prekių tarpusavyje (šiuo
atveju, jei nėra norimos rūšies duonos, vartotojai perka kitos rūšies duoną). Atsižvelgiant į
kasdieninės paklausos prekių klasifikaciją, galima išskirti pagrindinę kasdieninę prekę (juoda, balta
duona, batonas) ir impulsyvaus pirkimo prekę (duonos gaminiai).

Ne tai, ko ieškai?

Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!

Atsiliepimai apie mus