Dažniausiai maistui parduodamos gyvos žuvys
Turinys
Įvadas.........................................................................................................................................3
Dažniausiai gyvos parduodamos žuvies rūšys...........................................................................4
Karpiai......................................................................................................4
Plačiakakčiai.....................................................................................4
Lydekos...............................................................................4
Šamai.......................................................................5
Upėtakiai.........................................................5
Eršketai..............................................6
Gyvos žuvys prekybos centre ....................................................................................................7
Lietuvos standartizacijos departamentas....................................................................................7
Standartai...................................................................................................................................8
Išvados.....................................................................................................................................10
Įvadas
Žmogaus organizmui reikalingas subalansuotas maistas, paprastai pakankamai įvairus.
Pagrindinės maisto medžiagos yra baltymai, angliavandeniai bei riebalai, kurie, norint
užtikrinti gerą sveikatą, turi būti vartojami tam tikromis proporcijomis. Šios proporcijos
priklauso ir nuo žmogaus gyvenimo būdo: aktyvesnis gyvenimo būdas reiškia didesnį
energijos sunaudojimą ir didesnį jos poreikį.
Svarbu užtikrinti, kad valgomas įvairus maistas, siekiant išlaikyti žmogui rekomenduojamą santykį:
Bent 40 % angliavandenių
Apie 30 % baltymų
Ne daugiau nei 30 % riebalų
Sveikai mitybai reikia ne tik šių medžiagų bet ir per maistą ar maisto papildus
gaunamų vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Žuvies mėsa yra labai vertingas maisto produktas, kadangi joje yra gausu baltumų,
riebalų, vitaminų, mineralinių medžiagų. Žuvyje, lyginant su šiltakraujais gyvūnais, yra
gerokai mažiau nevisaverčių baltymų, todėl ji lengviau virškinama ir gerai įsisavinama.
Tuo jog žuvis yra tikrai šviežia, tikri galime būti pirkdami ją dar gyvą.
Dažniausiai gyvos parduodamos žuvies rūšys
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!