Darbo informacija

Atsisiųsti darbą Paklausti

Azijietiško restorano verslo planas

9.5 (4 atsiliepimai)

Detali informacija

Kategorija: Verslas , Verslo planai
Lygis: Universitetinis
Failo tipas: DOCX failas
Apimtis: 22 psl., (3080 ž.)
Vertinimas:
9.5 (4 atsiliepimai)
Šaltiniai: Yra

Ištrauka

TURINYS
TURINYS 2
ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA 3
PROJEKTO APRAŠYMAS 5
Įmonės tikslai 5
Artimiausi įmonės tikslai: 6
Tolimesni įmonės tikslai: 6
ĮMONIŲ ANALIZĖS 7
SWOT ANALIZĖ 8
RINKODAROS PLANAS 10
Marketingo tikslas 10
Marketingo biudžetas 11
Kainų politika 11
GAMYBINIS PLANAS 12
Patalpos ir įrenginiai 12
Tiekėjų analizė 13
PERSONALAS 13
Organizacinė struktūra 16
FINANSINIS PLANAS 16
Ilgalaikis turtas (pagrindinės priemonės) 18
Pradinės išlaidos 20
Finansavimo poreikiai ir šaltiniai 20
Pirmųjų veiklos metų sąmata (pinigų srautai) 21
Pelningumo lūžio taškas 22
BALANSAS 24

ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA
Verslo esmė – žmonių maitinimas. Tam, kad verslas būtų sėkmingas, svarbu įgyvendinti
savo tiklus: Gauti pelną, kuo didesnis užimtumas, gera produktų kokybė, patenkinti visų klientų
poreikius, naujų darbo vietų sukūrimas, socialinės garantijos darbuotojams, sukelti klientams gerą
įspūdį, stengtis, kad kiekvienas klientas jaustųsi ypatingas, sukelti klientams malonius prisiminimus,
sukelti gerą nuotaiką.
Steigiu uždarąją akcinę bendrovę “BRAVO”. Veiklos pobūdis – kokybiško azijos bei kitų šalių
maisto restoranas. Numatoma daryti maisto bufetą (maitinimo paskirties įstaiga, skirta tenkinti masinio
maitinimo poreikius ir veikianti savitarnos principu) maistas bus paruoštas bei matomas iš anksto ir
tinkamas valgyti iškart, lankytojams sudaromos sąlygos patiems įsidėti pageidaujamą kiekį norimo
maisto. Pagrindinis dėmesys skiriamas aptarnavimo greičiui bei efektyvumui, galimybei aptarnauti
daug žmonių vienu metu, ir maisto kokybei. Įmonė įsikurs Šiauliuose, tilžės g., komercinėse patalpose,
kurios yra šioje vietoje.
Veiklos kodai – 10.71, 10.73, 10.8, 10.83, 10.84, 10.85, 10.86, 10,89. Tiriant Šiaulių
miesto rinką, buvo pastebėta, kad Šiaulių miesto vidaus rinkoje užfiksuotas ypatingai didelis poreikis
kokybiško išskirtinio restorano poreikiui. Remiantis tokiais duomenimis ir žmonių apklausomis buvo
pastebėta, jog Šiaulių mieste trūksta kokybiško, skirtingų šalių maisto restorano. Tai yra viena iš
priežasčių, kodėl buvo pradėta planuoti naujo restorano ypatingoje vietoje steigimą. Maisto produktai
gaminami tik iš šviežių ir sveikų produktų. Restoranas stengsis kiek galėdamas labiau atsižvelgti į
žmonių poreiki sudarydamas meniu. Bus įkurtas vaikų žaidimų kambarys. Pagal statistiką pagrindiniai
restorano lankytojai yra 25-50m. amžiaus asmenys, tačiau nekuriame restorano išskirtinai jiems.
Tikslinės auditorijos neturime ir nesiekiame turėti. Būsimas restoranas jau turės kvalifikuotus, gerai
atrinktus darbuotojus, daugiausia dėmesio bus skiriama virtuvės šefo paieškai. Mano komanda stengsis
aprūpinti vartotojus išskirtiniu meniu, nepriekaištinga aptarnavimo kultūra, malonia aplinka,
prieinamomis kainomis. Restoraną ketiname atidaryti strategiškai geroje vietoje –Šiaulių centre,
nuomojamoje patalpoje, kurios plotas – 267 m2, kuris įsikurs 2020 m liepos pradžioje. Tai yra
strategiškai gerą vieta restoranui, šioje vietoje yra didelis praeivių srautas ir yra netoli įmonių ir verslo
įstaigų. Mūsų pagrindiniai konkurentai yra greitą maistą tiekiantys restoranai. Stegiant įmonę yra tam
tikra rizika: tiekėjai, gamtiniai reiškiniai, įstatymai, partneriai ir kiti. Rizika galima sumažinti renkantis
patikimus partnerius, svarbu atlikti išsamią konkurentų analizę, reikia suplanuoti pardavimą, ir
numatyti išlaidas ir pelną. Nuo tam tikrų gamtinių ar stichinių nelaimių galima apsaugoti įmonę,
įrengdiant specialias priemones, apdraudžiant savo turtą draudimo bendrovėje.
Reklama. Reklama – tarsi vizitinė įmonės kortelė. Tai sėkmingos karjeros pradžia,
padėsianti pritraukti didesnį potencialių vartotojų srautą. Planuojama per mėnesį reklamai skirti 1000
Eur. Svarbiausia, kad jos forma būtų patraukli restorano vartotojams.
Reklamos pateikimo formos tūrėtų būti kuo įvairesnės. Ketinu žinias apie naują įmonę skelbti:
Internete. Socialiniuose tinkluose
Spaudoje: populiariuose žurnaluose, laikraščiuose.
Radijo stotyse
Skrajutėse, dalijamose pagrindinėse miesto gatvėse
Įvairių renginių metu
Reklaminiuose stenduose
Spaudoje bei skrajutėse bus nurodomas adresas, telefono numeris bei restorano privalumai:
jauki aplinka, prieinamos kainos, vaikams skirtos pramogos. Reklaminiai plakatai apie naujai
įsikūrusią įmonę bus įtvirtinti skelbimų lentose. Juose bus skelbiama ne tik informacija, nurodyta
spaudoje ir skrajutėse, bet ir meniu.

Ne tai, ko ieškai?

Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!

Atsiliepimai apie mus