Darbo informacija

Atsisiųsti darbą Paklausti

ALAUS GAMYBOS TECHNOLOGINIŲ PROCESŲ MODERNIZAVIMAS ĮMONĖJE UAB „MAISTAS“

9.3 (2 atsiliepimai)

Detali informacija

Kategorija: Maisto technologija , Bakalauro darbai
Lygis: Universitetinis
Failo tipas: PDF failas
Apimtis: 55 psl., (13806 ž.)
Vertinimas:
9.3 (2 atsiliepimai)
Šaltiniai: Yra

Ištrauka

ALAUS GAMYBOS TECHNOLOGINIŲ PROCESŲ MODERNIZAVIMAS ĮMONĖJE UAB „MAISTAS“
Profesinio bakalauro baigiamasis darbas

TURINYS
LENTELIŲ IR PAVEIKSLŲ SĄRAŠAS 4
SANTRAUKA 5
SUMMARY 6
PAGRINDINIŲ SĄVOKŲ IR TERMINŲ PAAIŠKINIMAS 7
ĮVADAS 8
1. DABARTINIŲ ALAUS GAMYBOS TECHNOLOGIJŲ APŽVALGA 9
1.1. Naujausi alaus daryklų įrangos pasiekimai 9
1.2. Technologinių procesų modernizavimo poreikis 10
1.3. Technologijų įtaka tvarumui alaus pramonėje 12
1.4. Technologijų poveikis produkto kokybei ir skoniui 13
1.5. Fermentacijos kontrolė ir optimizavimas 14
2. MODERNIZACIJOS TRŪKUMŲ IDENFTIFIKAVIMAS. ĮRANGOS MODERNIZAVIMAS UAB „MAISTAS“ 17
2.1. Žaliavų paruošimas: salyklo malimas 17
2.2. Misos paruošimas: vandens filtravimo sistemos, automatizuoti misos katilai, energetiškai efektyvūs šilumokaičiai 18
2.3. Fermentacija: fermentacijos tankai su automatizuota kontrolės sistema 20
2.4. Brandinimas: temperatūros kontrolė 21
2.5. Filtravimas: maži filtravimo pajėgumai 22
2.6. Kokybės kontrolė: labaratorinės analizės, duomenų analizė 23
2.7. Tvarumo inciatyva: energijos naudojimo optimizavimas 24
2.8. Įrangos modernizavimas įmonėje 24
3. ĮMONĖS VEIKLOS ANALIZĖ 28
3.1. Asortimentas 28
3.2. Žaliavos, jų priėmimas ir laikymas 29
3.3. Patalpos 30
3.4. Sanitarijos sąlygos 31
3.5. Vanduo aludarystėje 31
3.6. RVASVT programos pritaikymas įmonėje 31
3.7. Darbuotojų higiena ir sveikata 32
3.8. Įrangos priežiūra 33
4. NAUJO GAMINIO – „WINTER EDITION“ ALAUS KŪRIMAS 34
4.1. Kalėdinio alaus technologinių gamybos procesų atliktų bandymų analizė 34
4.2. „Winter edition“ alaus juslinis vertinimas 35
4.3. „Winter edition“ alaus technologinė kortelė 36
4.4. Gamybos aprašymas 37
4.5. Kalėdinio alaus gamybos proceso rizikos veiksniai ir prevencinės priemonės 39
4.6. SVT monitoringas ir korekcinės priemonės 39
4.7. Kalėdinio alaus ženklinimo informacija, kokybės rodikliai 40
5. NAUJO GAMINIO – „WINTER EDITION“ ALAUS GAMYBOS EKONOMINIAI RODIKLIAI 41
5.1. Personalas 41
5.2. Rinkos analizė 41
5.3. Įrengimai naudojami įmonės veikloje 41
5.4. Žaliavų poreikio paskaičiavimas vienam mėnesiui 42
5.5. Gamybos savikainos apskaičiavimas 43
5.6. Lūžio taško apskaičiavimas 44
IŠVADOS 45
LITERATŪROS IR KITŲ INFORMACIJOS ŠALTINIŲ SĄRAŠAS 46
PRIEDAI 48
1 priedas. Patalpų planas 48
2 priedas. Nebaigtos gamybos cecho įrengimų sąrašas ir jų aptarnavimo periodiškumas 49
3 priedas. Vandentieko vandens tyrimų protokolas 50
4 priedas. Vandentiekio vandens tyrimų protokolas 51
5 priedas. Fermentavimo grafikas 52
6 priedas. Žaliavų ir medžiagų priėmimo ir saugojimo srauto diagrama 53

SANTRAUKA
Gražvydas Ašmontas. Alaus gamybos technologinių procesų modernizavimas įmonėje
UAB „Maistas“. Maisto technologijų studijų programa, kodas 6531FX002, Technologijų fakultetas,
Klaipėdos valstybinė kolegija.
Tyrimo problema: nors alaus gamybos pramonė nuolat kinta, siekiant atitikti šiuolaikinius
vartotojų poreikius ir įveikti iššūkius, susijusius su konkurencija ir aplinka, daugelis alaus gamybos
įmonių susiduria su technologinėmis problemomis ir iššūkiais, kuriuos įmanoma išspręsti
modernizavus technologinius procesus.
Tyrimo objektas: alaus gamybos technologijų svarba alaus gamybos etapuose.
Tyrimo tikslas: ištirti ir įvertinti alaus gamybos technologinių procesų modernizavimo
galimybes siekiant padidinti efektyvumą, pagerinti produkto kokybę bei sumažinti poveikį aplinkai
įmonėje UAB „Maistas“.
Tyrimo metodai: mokslinės literatūros analizė, naujai sukurto gaminio technologinių
procesų tyrimas, įmonės dokumentų analizė.
Išvados: naudojant pažangias technologijas, galima efektyviai sumažinti gamybos procesų
energijos sąnaudas, automatizuoti energijos valdymo sprendimai gali ženkliai prisidėti prie aplinkos
tvarumo ir išlaidų efektyvumo.
Raktiniai žodžiai: modernizacija, inovacija, alaus gamybos technologijos, alus.

Ne tai, ko ieškai?

Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!

Atsiliepimai apie mus